Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Et Yemekleri

Bulgurlu Pırasa Köftesi

by Yemek Zevki Editör
25 Mart 2014
in Et Yemekleri, İftar Yemekleri, Sebze Yemekleri, Tarifler
469 25
0
Bulgurlu Pırasa Köftesi
1.2k
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

bulgurlu-pirasa

Malzemeler

250 gram kıyma

Yarım su bardağı ince köftelik bulgur

2 adet pırasa

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı çörek otu

1 tatlı kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 adet yumurta

1 çorba kaşığı un

1 su bardağı ayçicek yağı (kızartmak için)

Hazırlanışı

Bulguru bir kaseye alın. Üzerine bir bardak sıcak su gezdirip,soğumaya bırakın.Pırasaları yıkayın, baş kısmını ve uç kısmını kesin. İnce, ince doğrayın. Bir tava da tereyağını eritin. Pırasaları ilave edin.Karıştıra,karıştıra 5 dakika süreyle soteleyin. Tuz,şeker ve karabiberle tatlandırın.  Ateşten alın. Soğumaya bırakın.

Bulgura; kıyma, pırasa, biber,kimyon, çörek otu, yumurta veunu ilave edin. İyice karıştırıp 3-4 dakika yoğurun.

Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın. Patates püresi ile servis yapın.

 

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Filiz Makarna ve Ebru Omurcalı, Gaziantep ile Adana’da makarna severlerle buluştu

Next Post

Kokoreçli Mini Pide

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kokoreçli Mini Pide

Kokoreçli Mini Pide

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki