Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Salata Tarifleri

Bulgur Tablaması

by Yemek Zevki Editör
09 Temmuz 2015
in Salata Tarifleri, Yöresel Yemekler
486 9
0
Bulgur Tablaması
744
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

bulgur-tablamasiBulgur Tablaması İçin Malzemeler:
• 2 su bardağı orta bulgur
(ara bulgur)
• 1 adet küçük boy soğan
• 1 çorba kaşığı domates
biber salçası karışımı
• 250 gram orta yağlı kıyma
• 2 yemek kaşığı un
• 1 adet yumurta
• Tuz
• 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon
Üzeri için:
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 2 su bardağı sıcak su

Bulgur Tablaması Tarifi:
Bulguru bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Şişmesi için 15 dakika bekletin.
Bulgur yeterince şiştikten sonra rendelenmiş soğanı, salçaları, tuzu ve baharatını ekleyin. İyice yoğurun. En son kıymayı, unu ve yumurtayı ilave edin. Yoğurmaya devam edin. Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp yassılaştırın. Köfte hamurlarını süzgece alıp bekletin. Geniş bir tencerede sıcak suyu, tereyağını ve salçayı iyice karıştırın. Su kaynamaya başlayınca süzgeci yerleştirin ve köfteleri benmari usulü pişirin.
Servis tabağına alıp isteğe göre üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber gezdirin. Sıcak servis yapın.

Tags: Ana YemeklerBulgur TablamasıBulgur Tablaması HazırlanışıBulgur Tablaması MalzemelerBulgur Tablaması Nasıl YapılırBulgur Tablaması Tarifiyöresel yemekler
Previous Post

Sebzeli Ekşili Köfte

Next Post

Hem Tokluk Hissi Veriyor Hem De Yağ Yakımını Gerçekleştiriyor

Yemek Zevki Editör

Next Post
Hem Tokluk Hissi Veriyor Hem De Yağ Yakımını Gerçekleştiriyor

Hem Tokluk Hissi Veriyor Hem De Yağ Yakımını Gerçekleştiriyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki