Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Buğdaylı ve Kinoalı Yoğurt Çorbası

by Hatice Ünal
15 Mayıs 2024
in Tatlı Tarifleri
458 35
0
Buğdaylı ve Kinoalı Yoğurt Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Prodüksiyon ve Yapım: İnci BAK

4 Kişilik

Malzemeler:

1 çay bardağı buğday

1 litre içme suyu

1 yemek kaşığı kinoa

1 adet havuç

200 gram yoğurt

1 yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, kimyon

3-4 dal frenk soğanı (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Birkaç saat suda beklettiğiniz buğdayı süzün ve tencereye aktarın. Üzerine suyu ilave edin. Buğdaylar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Buğdaylar diri kıvamda haşlanmaya başlayınca kinoayı ve zar şeklinde doğradığınız havucu ekleyin. 10 dakika daha haşlayın.

Ayrı bir kasede oda sıcaklığına gelmiş yoğurdu, yumurta sarısını, unu ve 1 çay kaşığı kadar kimyonu karıştırın. Kaynayan buğdaylı sudan birkaç kaşık kadarını alıp yoğurtlu karışımı ılıtın. Yoğurtlu karışımı kaynayan suya azar azar ilave ederek hızlıca karıştırın. 5 dakika bu şekilde karıştırın. En son tereyağını ve tuzu ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. İnce doğranmış frenk soğanlarını da ekleyip tatlandırın. Sıcak servis yapın.

#buğdaylıvekinoalıyoğurtçorbası #yoğurtçorbası #buğdaylıçorba #kinoalıçorba #çorba #soup #food #yummy #dessert

Previous Post

Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav

Next Post

Mozaik Pasta

Hatice Ünal

Next Post
Mozaik Pasta

Mozaik Pasta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki