Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Buğdaylı ve Kinoalı Yoğurt Çorbası

Buğdaylı ve Kinoalı Yoğurt Çorbası

Fotoğraf: Hande GÖKSAN –Prodüksiyon ve Yapım: İnci BAK

4 Kişilik

Malzemeler:

1 çay bardağı buğday

1 litre içme suyu

1 yemek kaşığı kinoa

1 adet havuç

200 gram yoğurt

1 yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağı

Tuz, kimyon

3-4 dal frenk soğanı (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

Birkaç saat suda beklettiğiniz buğdayı süzün ve tencereye aktarın. Üzerine suyu ilave edin. Buğdaylar yumuşayıncaya kadar haşlayın. Buğdaylar diri kıvamda haşlanmaya başlayınca kinoayı ve zar şeklinde doğradığınız havucu ekleyin. 10 dakika daha haşlayın.

Ayrı bir kasede oda sıcaklığına gelmiş yoğurdu, yumurta sarısını, unu ve 1 çay kaşığı kadar kimyonu karıştırın. Kaynayan buğdaylı sudan birkaç kaşık kadarını alıp yoğurtlu karışımı ılıtın. Yoğurtlu karışımı kaynayan suya azar azar ilave ederek hızlıca karıştırın. 5 dakika bu şekilde karıştırın. En son tereyağını ve tuzu ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın. İnce doğranmış frenk soğanlarını da ekleyip tatlandırın. Sıcak servis yapın.

#buğdaylıvekinoalıyoğurtçorbası #yoğurtçorbası #buğdaylıçorba #kinoalıçorba #çorba #soup #food #yummy #dessert

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir