Hazırlayan: Sevil YÜCEL Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
8 Kişilik
Malzemeler:
125 gram tuzsuz tereyağı
1 yumurtanın sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 su bardağından tepeleme un (220-230 gram kadar)
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
40-50 gram portakal şekerlemesi
Üzeri İçin:
100-150 gram bitter çikolata
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, yumurta sarısı ve pudra şekerini elinizle karıştırarak birbirlerine iyice yedirip kremsi bir karışım elde edin. Kabartma tozunu ve azar azar unu ilave ederek yoğurmaya başlayın. Rendelenmiş portakal kabuğu ile zar şeklinde doğradığınız portakal kabuğu şekerlemelerini de ilave edin. Yoğurmaya devam edin. Hamuru toparlayıp streç filme sarın ve yağın katılaşıp kolay şekil verebileceğiniz hale gelmesi için 1 saat kadar buzdolabına kaldırın. Süre sonunda buzdolabından çıkarın ve iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın. İstediğiniz kurabiye kalıbı ile şekil verin.
Hamur pişerken biraz yayılma yapacağı için yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeler hafif kızarana kadar 20-25 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra soğuyup sertleşmesi için bekleyin. Bu sırada bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyeleri istediğiniz şekilde çikolata ile kaplayıp çikolatanın donması için ızgara tel üzerinde bekletin. Dilerseniz bisküvilerin üzerlerini süslemek için çikolatalı kısımlarına rendelenmiş portakal kabuğu ve birkaç tutam toz şeker serpebilirsiniz.
#bitterçikolatalıportakallıkurabiye #portakallıkurabiye #kurabiye #bitterçikolatalıkurabiye #food #yummy #dessert