Beğendili Oğlak Tandır Tarifi
Beğendili Oğlak Tandır İçin Malzemeler:
1 kilo kemikli oğlak eti
100 gram taze rezene
100 gram kereviz sapı
2 adet havuç
2 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
4-5 tutam taze kekik
Mühürlemek için sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Beğendi İçin:
2 adet orta boy kemer patlıcanı
3 kahve fincanı süt
1 yemek kaşığı yemeklik krema
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bir miktar muskat
Tuz
Karabiber
Garnitürü İçin:
3-4 adet arpacık soğan
2 adet anjelika erik
2-3 adet kuru kayısı
2 adet kuru domates
2-3 tutam taze kekik
Beğendili Oğlak Tandır Hazırlanışı:
Ocağa aldığınız geniş bir tencereye iri parçalar halinde doğranmış rezene, havuç, kereviz sapı, kuru soğan ve sıvı yağı ekleyin. Sebzeleri kızartırken kokuları çıkmaya başlayınca, kemikli oğlak etini ekleyin. Orta ateşte her tarafı
mühürlenene kadar ortalama 20 dakika kızartın. Kızartılma işlemi bittikten sonra, üzerine çıkacak kadar su ilave edin ve 45 dakika kısık ateşte pişirin. Oğlakları tencereden fırın tepsisine alın. Tencerede kalan sebzelere tuz ve
karabiber ilave ederek, oğlağın üzerine ekleyin. Oğlağı 170 dereceye ayarlı fırında üzerini folyo ile kapatarak ortalama 2 saat süreyle pişirin. Beğendi için; Patlıcanları ocakta közleyin, soyun ve doğrayın. Tavada tereyağını eritin, doğranmış patlıcan, süt, krema ve en son rendelenmiş kaşar ile baharatları ekleyip soteleyin. Garnisi için; Bir tavada arpacık soğan, ikiye bölünmüş çekirdekleri çıkarılmış kırmızı eriği, kuru kayısı ve domatesleri az zeytinyağında oğlağın kendi suyunda soteleyin. Servis edilecek tabağın en altına beğendiyi, ardından fırından çıkan ve kemiğinden ayrılmış oğlak ile garnileri ekleyip sıcak sıcak servis yapın.