2-3 Kişilik
Malzemeler:
1 alabaş, şerit doğranmış
Yarım su bardağı Erzincan tulum peynir
1 adet ayva, küp doğranmış, haşlanmış
2 su bardağı bebe ıspanak, elle parçalanmış
Yarım su bardağı kereviz, haşlanmış
2 yemek kaşığı ceviz içi, irice dövülmüş
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı balzamik sirke
4 yemek kaşığı ceviz yağı
1 çay kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı Türk kahvesi
2 yemek kaşığı ayva haşlama suyu
Hazırlanışı:
Alabaş, ayva, kereviz ve peyniri ıspanakla karıştırın. Sosunu hazırlamak için sirkeyle, nar ekşisini kahveyle iyice yedirip haşlama suyu-nu ekleyin. Ceviz yağını ilave edin, iyice çırpıp salatanın üzerinde gezdirin. En son olarak da cevizleri serperek servis edin.