Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Bebe Ispanaklı ve Ayvalı Alabaş Salatası

Bebe Ispanaklı ve Ayvalı Alabaş Salatası

2-3 Kişilik

Malzemeler:

1 alabaş, şerit doğranmış

Yarım su bardağı Erzincan tulum peynir

1 adet ayva, küp doğranmış, haşlanmış

2 su bardağı bebe ıspanak, elle parçalanmış

Yarım su bardağı kereviz, haşlanmış

2 yemek kaşığı ceviz içi, irice dövülmüş

Sosu İçin:

1 yemek kaşığı balzamik sirke

4 yemek kaşığı ceviz yağı

1 çay kaşığı nar ekşisi

1 çay kaşığı Türk kahvesi

2 yemek kaşığı ayva haşlama suyu

Hazırlanışı:

Alabaş, ayva, kereviz ve peyniri ıspanakla karıştırın. Sosunu hazırlamak için sirkeyle, nar ekşisini kahveyle iyice yedirip haşlama suyu-nu ekleyin. Ceviz yağını ilave edin, iyice çırpıp salatanın üzerinde gezdirin. En son olarak da cevizleri serperek servis edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir