Hazırlayan: İnci BAK – Prodüksiyon: Nezrin BAKIR Fotoğraf: Özgür BAKIR
(4 Kişilik)
Malzemeler:
Krema Malzemeleri:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 adet yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
200 gram labne peyniri
Islatmak İçin:
1 çorba kaşığı granül kahve
1 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı ılık su
15-16 adet kedidili bisküvi
Üzeri İçin:
Dondurulmuş vişne taneleri
Fındık içi
Kakao
Hazırlanışı:
Kremasını hazırlamak için; Süt, elenmiş un, yumurta sarısı ve toz şekeri tencerede iyice harmanlayın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Birkaç taşım kaynayınca vanilyayı ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın. Ilınınca labne peynirini ekleyin. Mikserle çırpıp pütürsüz bir kıvam elde edin. Kremanız hazırdır.
Bisküvileri ıslatmak için iki bardak ılık su ile suda çözülebilir granül kahveyi ve şekeri karıştırarak eritin, bisküvileri tek tek bu suyun içinde çok fazla bekletmeden ıslatın. Her ıslattığınız bisküviyi, bisküvinin uzunluğuna uygun bardaklarda dik bir şekilde yan yana dizin. Kremalı karışımı da bardağın içine boşaltın. Fındık içi, kakao ve vişne taneleri ile süsleyip bardağınızı dekoratif bir şekilde hazırlayın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.
#bardaktatiramisu #tiramisu #food #yummy #dessert