Fotoğraf: Hande Göksan
(5-6 Kase İçin)
Malzemeler:
1 litre süt
1,5 çay bardağı un
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı nişasta
1 kahve fincanı ince çekilmiş badem içi
1 çorba kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
1,5 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı margarin
Üzeri İçin:
Frenk üzümü
File badem
Hazırlanışı:
Sütü, unu, nişastayı ve şekeri tencereye aktarın. Kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan indirmeye 5 dakika kala, badem içini, margarini ve Hindistan cevizini ilave edin. Kaynatıp ocaktan alın. Ilınınca servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra isteğe göre Frenk üzümü ve file badem ile süsleyin.
#bademlitatlı #tatlı #food #yummy #dessert