Badem Tatlısı Malzemeler:
> 145 gram un > 48 gram tereyağı
> 84 gram labne peyniri > 1 adet yumurta
> 60 gram irmik > 60 gram toz badem
> 8 gram kabartma tozu > 3 gram şekerli vanilin
> 420 gram toz şeker
Badem Tatlısı Hazırlanışı:
Tereyağını tencerede eritin. Ilımasını bekleyin. Un, irmik, kabartma tozu, vanilyayı bir kapta karıştırın. Ortasına yumurtalar kırın ve yoğurun. Labne peynirini bu karışıma döküp hamura iyice yedirin. Hamuru dinlenmeye alın. Ardından badem ezmesini kremayla karıştırın. Hamuru merdaneyle açın. Badem ezmesini yayın ve rulo olarak sarın. 1 kişilik porsiyonlar şeklinde kesin. Ruloları fırında kızartın. Fırından çıkardıktan sonra üzerine sıcak şerbet dökün. Soğuduktan sonra servis edin.