Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Ayva Tatlısı

by Hatice Ünal
26 Aralık 2023
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Ayva Tatlısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik) 

Malzemeler:

3 adet ayva

4,5 çay bardağı toz şeker

2 poşet hazır kuşburnu çayı

1 adet küçük boy havuç

1 tatlı kaşığı tarçın

1 adet küçük boy elma

Üzeri İçin:

Krema, ceviz içi

Hazırlanışı:

Ayvaları enine ikiye kesip çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını temizleyin. Kararmaması için limonlu su ile ovun. Hazır kuşburnu çay poşetini 2 bardak sıcak suda yarım çay bardağı şeker ilavesi ile demleyin. Ayvalardan bir tanesini rendeleyin. Rendelenmiş elmayı ve havucu da ekleyip hepsini tarçınla harmanlayın. Birkaç adet ayva çekirdeğini de ekleyip karıştırın. Bu karışımı ayvaların göbeğine paylaştırın.

Tabanı düz ve çukur bir fırın tepsisine özenle yerleştirip ayvaların yarısına gelecek gelecek şekilde demlenmiş kuşburnu çayını ilave edin. Her yarım ayvanın üzerine birer çay bardağı toz şeker dökün. 170 dereceye ayarlı fırında, ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. İsteğe göre krema ve ceviz içi ile süsleyip soğuk servis yapın.

#ayvatatlısı #ayva #tatlı #food #yummy #dessert

Previous Post

Kıymalı Börek

Next Post

Pazılı ve Tavuklu Kış Çorbası

Hatice Ünal

Next Post
Pazılı ve Tavuklu Kış Çorbası

Pazılı ve Tavuklu Kış Çorbası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki