Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Ayran Köpüklü Kızılcık Tarhanası

Ayran Köpüklü Kızılcık Tarhanası

20

 

Ayran Köpüklü Kızılcık Tarhanası Malzemeler:

> 1 yemek kaşığı tereyağı

> 1 yemek kaşığı domates salçası

> 5 su bardağı su

> 3 yemek kaşığı toz kızılcık tarhanası

> 1 çay kaşığı nane

> Tuz, toz kırmızı biber

> 1 su bardağı ayran

Ayran Köpüğü İçin:

> 1 şişe soda

> 2 çorba kaşığı süzme yoğurt

 

Ayran Köpüklü Kızılcık Tarhanası Hazırlanışı:

Tereyağını tencerede eritip salçayı kavurun. 4 bardak suyu ilave edin. Salçalı suyu kaynamaya bırakın. Toz halindeki kızılcık tarhanasını kalan 1 bardak ılık suda karıştırın ve kaynamakta olan çorbanın suyuna ilave edin. Arada bir karıştırarak 15 dakika pişirin. Ocaktan alın, tuzu ve baharatı ekleyerek tatlandırın. Sıcak sıcak servis yapın. Çorbayı servise sunmadan birkaç dakika önce blender ile iyice köpürtülmüş ayran köpüğü hazırlayabilirsiniz. İsteğe göre kızarmış kruton ekmek ile servis yapabilirsiniz. Aklınızda Bulunsun: Tarhana çorbasını, dilerseniz haşlanmış kuru fasulye, zar şeklinde doğranmış sucuk ya da pastırma gibi ürünlerin bir çeşidiyle lezzetlendirebilirsiniz.

OKU ➤  Antep Fıstıklı Satır Köfte

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir