Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Astarlı Sütlaç (Zerde Sütlaç)

Astarlı Sütlaç (Zerde Sütlaç)

Tarif: Doğa ÇİTÇİ

5 Kişilik

Malzemeler:

Gül suyu ve gül aroması

1 kilogram süt

50 gram pirinç

30 gram nişasta mısır

Zerde İçin:

1 kilogram su

50 gram pirinç

350 gram şeker

Haspir suyu

Zerdeçal

Çiçek suyu

Hazırlanışı:

Sütü ocağa koyun, orta derece ateşte pişirin. Süt kaynayana kadar pirinçleri nişastasından arındırıncaya kadar yıkayın, ardından kaynayan süte ilave edin. Pirinç pişince nişastayı ilave edip bardaklara doldurun.

Zerdenin Hazırlanışı:

Suyu ocağa koyun, pirinci nişastasından arındırıncaya kadar yıkayın ve arkasından suya ilave edin. Pirinçler piştiğinde şekeri ekleyin. Haspir suyunu ıslatın, soğuttuğunuz zerdeçalı sütlacın üzerine dökerek servis edin.

#astarlısütlaç #zerdesütlaç #sütlaç #doğaçitçi #gaziantepmutfağı #anteplezzetleri #ramazan #ramadan #iftar #sahur #food #yummy #dessert

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir