Tarif: Doğa ÇİTÇİ
5 Kişilik
Malzemeler:
Gül suyu ve gül aroması
1 kilogram süt
50 gram pirinç
30 gram nişasta mısır
Zerde İçin:
1 kilogram su
50 gram pirinç
350 gram şeker
Haspir suyu
Zerdeçal
Çiçek suyu
Hazırlanışı:
Sütü ocağa koyun, orta derece ateşte pişirin. Süt kaynayana kadar pirinçleri nişastasından arındırıncaya kadar yıkayın, ardından kaynayan süte ilave edin. Pirinç pişince nişastayı ilave edip bardaklara doldurun.
Zerdenin Hazırlanışı:
Suyu ocağa koyun, pirinci nişastasından arındırıncaya kadar yıkayın ve arkasından suya ilave edin. Pirinçler piştiğinde şekeri ekleyin. Haspir suyunu ıslatın, soğuttuğunuz zerdeçalı sütlacın üzerine dökerek servis edin.
#astarlısütlaç #zerdesütlaç #sütlaç #doğaçitçi #gaziantepmutfağı #anteplezzetleri #ramazan #ramadan #iftar #sahur #food #yummy #dessert