Arnavut Ciğeri Malzemeler:
> 500 gram dana ciğeri
> 1 küçük kase un
> Tuz, toz kırmızı biber
> Kızartmak için sıvı yağ
Arnavut Ciğeri Garnitür İçin:
> 2 adet büyük boy patates
> Kızartmak için sıvı yağ
> 1-2 adet kırmızı soğan
> Birkaç dal maydanoz
> 1 tatlı kaşığı sumak
> Tuz
Arnavut Ciğeri Hazırlanışı:
Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Tuz ekleyip harmanlayın. Kızgın yağda kızartın. Kırmızı soğanı soyup ay şeklinde doğrayın. Tuz ekleyip iyice ovalayın. Birkaç dal kıyılmış maydanozu ve sumağı ekleyip tatlandırın. Zar şeklinde doğranmış ciğerin varsa fazla suyunu süzün. Ciğeri geniş bir kaba aktarın, una bulayıp her tarafının unlanmasını sağlayın. Fazla ununu almak için de süzgeç yardımı ile silkeleyin. Ciğerleri kızgın yağda kızartın. Patates kızartması ve sumaklı kırmızı soğanla birlikte sıcak sıcak servis yapın.