Antepfıstıklı Tatlı Malzemeler:
Antepfıstıklı Harç İçin:
Yarım çay bardağı tozAntepfıstığı
3 çorba kaşığı toz haline getirilmiş ceviz içi
2 çorba kaşığı toz şeker
Çay kaşığını ucu ile tarçın
Yeteri kadar süt
Hamur İçin:
7 çay bardağı un
2 adet yumurta 1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı fındık tozu
125 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya
Şerbet İçin: 3’er su bardağı toz şeker ve su
Üzeri İçin: 1 adet yumurta
Antepfıstıklı Tatlı Hazırlanışı:
Şerbet için; Toz şeker ve suyu, şeker eriyene dek kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Antepfıstıklı Harç için; Antepfıstığı, ceviz içi, toz şeker ve tarçını karıştırın. Toparlanana dek azar azar süt ilave edin. Harçtan küçük bezeler koparıp elinizde yuvarlayın ve kenara alın.
Hamur için; Un ve 1 adet yumurtanın sarısı hariç kalan malzemeyi karıştırın. Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yavaş yavaş un ilave edin. Hamurdan bezeler koparıp, avucunuzda düzleştirin. içlerine Antepfıstıklı harçtan koyup yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine 1 adet yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış ve 170 dereceye ayarlanmış fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.