Antep Fıstıklı Dondurma
(4 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet yumurta
150 gram toz şeker
400 ml. krema
1 su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı içi
Hazırlanışı:
Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Akının üzerini streç bir folyo ile örtün ve buzdolabına kaldırın. 15 dakika soğuyana kadar bekletin.
Oda ısısındaki yumurta sarısına şekerin yarısını ekleyin ve mikserin yüksek devri ile iyice çırpın.
Ayrı bir kapta kremayı köpük köpük olana dek çırpın.
Buzdolabına ayırdığınız yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyin. Mikserin önce düşük ayarı ile çırpın, 1 dakika sonra hızını artırarak birkaç dakika daha çırpın. Kalan şekeri de yavaş yavaş ilave edin. Beze kıvamına gelene dek çırpmaya devam edin. Yumurta sarılı karışımı bu karışıma spatula yardımı ile yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. En son yumurta sarılı karışımı ve Antep fıstığı içini ekleyin. Mikserin orta devriyle tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin. Karışımı buzluğa dayanıklı bir dondurma kabına aktarın. Üzerini kapatın. Buzlukta en az 12 saat bekletin. İsteğe göre kırıntı haline getirdiğiniz sade kek, orman meyvesi sos ve çikolata eşliğinde servis yapabilirsiniz.