• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 125 gram margarin
• 2 adet yumurta
• Yarım çay bardağı yoğurt
• Yarım paket yaş maya
• 1 çorba kaşığı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 3 su bardağı un
İç Malzemesi:
• 1 kase acuka (Zeytin ezmesi,
çikolata kreması da tercih
edebilirsiniz)
Üzeri İçin:
• 1 adet yumurtanın sarısı
• Susam
Hazırlanışı:
Yaş mayayı ılık suda eritin. Unu eleyerek yoğurma kabına alın. Ortasını açıp yumurtaları kırın. Diğer tüm malzemeleri ekleyin. En son mayayı da katıp yoğurun. Yumuşak hafif cıvık ama ele yapışmayacak bir hamur olacak. Gerekirse kontrollü olarak kaşıkla un ekleyebilirsiniz. Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bezle kapatıp hamuru yarım saat dinlendirin. Elinizle hamurdan parçalar alıp hamuru açın. Hamurun içine acukayı fırça yardımıyla sürüp rulo haline getirin. 3 parmak kalınlığında kesip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, susam serpin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin