Fotoğraf: Volkan Öncü / Prodüksiyon: İnci Bak / Tarif: Şef Aykut Cuma
4 Kişilik
Malzemeler:
500 gram köftelik kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı soya sos
2 yemek kaşığı soğan suyu
4 dal taze kekik
4 adet misket patates
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı acı Maraş biberi
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı ayçiçeği yağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Köftelik kıymanın içerisine kimyonu, soya sosunu, ince kıyılmış taze kekikleri, tuzu, rendelenmiş soğanın suyunu, Maraş biberini ve karabiberi ekleyerek köfte kıvamın gelinceye kadar yoğurun. Köfte hamurundan iri misket toplar elde edin. Bu şekilde 10 dakika dinlendirin. Dinlendirdiğiniz köfte hamurlarını unlayıp kızgın yağın içinde kızartın.
Acılı domates sosunu tencereye alıp ısıtın. Kızarttığınız köfteleri de bu sosun içine atın. 6-7 dakika kadar sosun içinde pişirin. Servis yaparken haşlanmış misket patatesle birlikte sunumunu yapın.