Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

İki Renkli Baston Kurabiye

by Hatice Ünal
01 Aralık 2025
in Tatlı Tarifleri
474 20
0
İki Renkli Baston Kurabiye
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler: 

Hamur:
150 gram un
50 gram Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
35-40 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici – Kırmızı
1 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao

Hazırlanışı: 

Hamurun Hazırlanışı:

Unu bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin ve tereyağını ekleyip yoğurun. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz hamurlardan birine kırmızı jel renklendiriciyi ekleyip yoğurun. Bir hamura da süt ve kakaoyu ilave edip yoğurun. Tüm hamurların üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

Şekillendirme ve Pişirme:

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

Hamurları buzdolabından çıkarın. Her bir hamuru 3 eşit parçaya bölün, böylece 3 kırmızı, 3 kakaolu ve 6 parça beyaz hamur elde edin. Bunların her birini elinizde yuvarlayarak 30 cm uzunluğunda rulolar yapın. Renkli hamurları renksiz hamurlar ile eşleştirerek ikili olarak yan yana koyun ve uçlarından farklı yönlere bükerek burun. Burduğunuz hamurları 10 cm uzunluğunda parçalara kesip uçlarını baston şeklinde kıvırın. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme Süresi: Yaklaşık 12-13 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

 

 

Tags: droetkerdroetkerturkiyeeğlenceli tariflerKurabiyeyeniyıl
Previous Post

Sağlıklı Beslenmenin Güçlü ve Doğal Destekçisi: Pirinç

Hatice Ünal

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki