Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Ebrulu Kek

by Hatice Ünal
24 Kasım 2025
in Hamur İşi Tarifleri, Tatlı Tarifleri
483 10
0
Ebrulu Kek
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN Yapım: İnci BAK  Yapım Asistanı: Büşra GÖZÜAÇIK

(6 Kişilik)

 Malzemeler:

3 adet yumurta

1.5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

2 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı:

Yumurtaları ve şekeri mikserle, kabarıp beyazlaşıncaya kadar çırpın. Sütü ve yağı ekleyin 1-2 dakika daha kadar karıştırın. Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin. Pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın. Kek hamurunu iki ayrı kaba ayırın. Bir tanesinin içine kakao ekleyip rengini koyulaştırın.

Yuvarlak tepsi şeklindeki kek kalıbını yağlayın, Küçük bir kepçe beyaz hamurdan çay tabağı küçüklüğünde dökün ve zaman kaybetmeden diğer hamurdan aynı miktarda alıp üzerine dökün. Bu işlemi her iki hamur bitene kadar (25-30 kez) devam edin. En son kürdan yardımı ile dıştan içe doğru çizgiler çekin daha sonra orta merkezden dışa doğru çizin. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Tags: çay saatidessertEbrulu Kekfood yummykekkek tarifitepsi kekleri
Previous Post

Karalahana Çorbası

Hatice Ünal

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki