Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 kutu (400 g) şekerli yoğunlaştırılmış süt
2 orta boy muz, dilimlenmiş
½ su bardağı yarı tatlı çikolata parçacıkları
½ su bardağı doğranmış pekan cevizi (veya klasik ceviz)
Haşlanmış Pirinç Pilavı:
1,5 su bardağı Haşlanmış California Calrose Pirinci
2,5 su bardağı Su
Hazırlanışı:
Haşlanmış Pirinç, süt ve şekerli yoğunlaştırılmış sütü 2 litrelik bir tencerede orta ateşte karıştırarak 20–25 dakika, karışım koyulaşana ve kremamsı bir kıvam alana kadar pişirin. Ardından ocaktan alın. Parfe bardaklarına kat kat muz dilimleri, çikolata parçacıkları, ceviz ve sütlaç olacak şekilde sıralayın. Üzerini çikolata parçacıkları ve cevizle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!