Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Karpuz ve Anjelik Eriği Sorbe

Karpuz ve Anjelik Eriği Sorbe

Fotoğraf: Murat Erdoğan – Yapım: İnci Bak

(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 kilo Anjelik eriği

1 adet orta boy karpuz

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı su

1 tatlı kaşığı lime suyu (yeşil limon)

Hazırlanışı:

Karpuzu enine ikiye kesin. İçini kaşık yardımıyla hafifçe boşaltın. Anjelik eriklerinin çekirdeklerini temizleyin. Erikleri ikiye kesip tencereye aktarın. 2 yemek kaşığı su ilave edip orta ateşte 15 dakika yumuşayana kadar pişirin.

Pişirdiğiniz erikleri blender ile ezin. Ilınmaya bırakın. Su ile şekeri 10 dakika kaynatın. Lime suyu ekleyip ılınmaya bırakın. Blender ile ezdiğiniz anjelik eriklerine çekirdeklerini temizlediğiniz 400-500 gram kadar karpuz parçalarını ekleyin, blender ile ezmeye devam edin. Ilınmış şerbeti de yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Meyveli karışımı buzluğa aktarın. 1 saat sonra blender ile tekrar ezin. Bu işlemi 2 saatte bir olmak üzere 2 kez daha tekrar edin. Sorbeniz hazır. İsteğe göre içini hafifçe oyduğunuz karpuzun içine sorbeleri kaşık yardımı ile alıp yerleştirin. Aralarına yaban mersini gibi orman meyveleri ile de süsleyip sunumunu yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir