Ana Sayfa » Tarifler » Lavaşa Sarılı Pirinçli Sebze Dürümü

Lavaşa Sarılı Pirinçli Sebze Dürümü

Malzeme:

Amerikan Pirini Yufkası 5 adet
B.Lahana 1 yaprak
K.Lahana 2 yaprak
Havuç 1/2 ad
Z.yağı 2 yemek kaşığı
Elma Sirkesi 1/2 çay bardağı
Yumurta Beyazı 1 adet
Soya Sos 1 yemek kaşığı


Yapılışı: 

Havucu rendeleyin, lahanaları ince ince kıyın ve hepsini tavadaki bir kaşık kızgın zeytinyağında hafif soteleyin. Sirkeyi döküp karıştırdıktan sonra ateşten alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca karışımı yufkaların üzerine eşit bir şekilde paylaştırın. Yufkanın sağ ve sol kenarını eşit bir şekilde harcın üzerine katlayıp rulo şeklinde sarın. Yufkanın ucuna yumurta beyazı sürerek yapışmasını sağlayın. Tavadaki bir kaşık zeytinyağında her iki tarafını kızartın. Üzerine soya sosu döküp servise sunabılırsınız. Afiyet olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir