Hazırlayan: Hayal Demirkol Fotoğraf: Özgür Bakır
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kilo ıspanak
1 adet büyük boy patates
1 adet küçük boy havuç
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
5-6 su bardağı su veya et suyu
1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 çay bardağı krema
Hazırlanışı:
Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra kıyın. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Tereyağında soğan ile sarımsakları kavurun. Rendelenmiş havucu, ince ince doğranmış taze zencefili ve patatesi ekleyin. Sürekli karıştırarak sebzeler yumuşayana dek kavurun. Ispanakları da ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun. Sıcak et suyunu, tuzunu ve taze çekilmiş karabiberini de ekledikten sonra 10 dakika, bu şekilde pişirin. Çorbayı ocaktan almaya birkaç dakika kala çırpılmış kremayı ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Sıcak servis yapın.