Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Tarif: Huriye ERSOY
Malzemeler:
2 adet bayat somun ekmeği
3 adet yumurta
1 adet rendelenmiş havuç
Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı toz biber
1 adet rendelenmiş soğan
Yarım demet dereotu
Hazırlanışı:
Bayat ekmeği mutfak robotuna aktarıp iyice ufalayın. Daha sonra rendelenmiş soğanı, kıyılmış dereotunu, yumurtaları, tuzu ve baharatını ekleyin.
Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde köfte şekline getirin. İsteğe göre çok az ile ısıtılmış tavada her iki tarafını kızartarak servis yapın. İsterseniz buzdolabı poşetlerine porsiyonluk paylaştırıp buzluğa aktarın. İstediğiniz zaman buzluktan çıkartıp oda ısısında çözüldükten sonra kızartın.