Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Etsiz Köfte

Etsiz Köfte

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Tarif: Huriye ERSOY

Malzemeler:

2 adet bayat somun ekmeği

3 adet yumurta

1 adet rendelenmiş havuç

Tuz, karabiber, kimyon, kekik, kırmızı toz biber

1 adet rendelenmiş soğan

Yarım demet dereotu

Hazırlanışı:

Bayat ekmeği mutfak robotuna aktarıp iyice ufalayın. Daha sonra rendelenmiş soğanı, kıyılmış dereotunu, yumurtaları, tuzu ve baharatını ekleyin.

Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra elinizle yoğurmaya başlayın. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde köfte şekline getirin. İsteğe göre çok az ile ısıtılmış tavada her iki tarafını kızartarak servis yapın. İsterseniz buzdolabı poşetlerine porsiyonluk paylaştırıp buzluğa aktarın. İstediğiniz zaman buzluktan çıkartıp oda ısısında çözüldükten sonra kızartın.

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir