Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek

Tavuklu ve Cevizli Yufka Börek

Fotoğraf: Hande Göksan – Prodüksiyon: İnci Bak

(4-6 Kişilik)

Malzemeler:

2 adet hazır yufka

1/3 didiklenmiş tavuk eti

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber, pul biber

1 lt tavuk suyu

100 gram ceviz içi

Üzeri İçin:

1 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Yufkaları fırın tepsisine üst üste serin. Kenarlarından sarkan yufkaları zarf şeklinde katlayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kuruyuncaya kadar kızartın. Yufkayı fırından alır almaz sıcak tavuk suyu ile üzerine gezdirerek ıslatın. Didiklenmiş tavuk eti ile tereyağını tavada kavurun. Tuzunu, pul biberi, karabiberini ve ceviz içini ekleyip tatlandırın. İç malzemeniz hazır.

İç malzemeyi tavuk suyu ile ıslatılmış yufkanın üzerine serpin. Rulo şeklinde sarın. Üzeri için zeytinyağı ile yoğurdu çırpın. Bu karışımı rulo yufkanın üzerine fırça yardımı ile sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.

 

 

 

 

OKU ➤  Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir