Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Fırında Etli Girit Kabak Dolması

by Hatice Ünal
08 Temmuz 2024
in Tatlı Tarifleri
458 35
0
Fırında Etli Girit Kabak Dolması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Özgür BAKIR

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1,5 kilo küçük boy Girit kabağı

250 gram kuşbaşı et

1 adet büyük boy soğan

1 adet büyük boy domates

Yarım demet kıyılmış maydanoz

Yarım demet kıyılmış dereotu

1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane

2 çorba kaşığı pilavlık bulgur

Tuz, karabiber

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı:

Kabakları yıkayın. Alacalı soyup sap kısımlarını kapak olacak şekilde özenle kesin. İçlerini küçük bir kaşık yardımı ile çıkarıp daha sonra dolmanın içinde kullanmak için rendeleyerek ayırın. Kabakların içini zeytinyağı ve tuz ile hafifçe ovalayın.

Bulguru diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğanı çok ince doğrayın, domatesi rendeleyin. Sıvı yağı tencerede kızdırıp soğanı ve domatesleri kavurun.  Yeşil mercimek büyüklüğünde doğranmış eti ekleyip kavurmaya devam edin. Hafif suyunu çekince ocaktan alın. Tuzunu, kıyılmış yeşillikleri ve diri kıvamda haşlamış olduğunuz bulguru ilave edin. İyice karıştırın.

Kabakların içini dolma harcından paylaştırarak doldurun. Her dolmanın üzerine birer çay kaşığı kadar tereyağı yerleştirin ve kapaklarını kapatıp ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin.  Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kabaklar yumuşayana dek pişirin. Sıcak servis yapın.

 

 

Tags: #fırındaetligiritkabakdolması #etlidolma #giritdolması #etlikabakdolması #kabakdolması #sebzeliyemekler #kabak #dolma #etlitarifler #food #yummy #dessert
Previous Post

Çikolatalı ve Çilekli Tortilla

Next Post

Kıymalı Mini Börek

Hatice Ünal

Next Post
Kıymalı Mini Börek

Kıymalı Mini Börek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki