Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Fasulye Salatası

by Hatice Ünal
10 Haziran 2024
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Fasulye Salatası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Tarif: Elvan Bahar – Fotoğraf: Caner Alay

(4 Kişilik)

Malzemeler:

500 gram taze fasulye

2 adet orta boy havuç

6 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet limon

1’er çay kaşığı tuz ve toz şeker

5 diş sarımsak

1 çay bardağı ceviz içi

3 adet domates

Yarım demet taze fesleğen (veya dereotu)

Hazırlanışı:

Fasulyeleri temizleyip yıkayın. Tencerede 3 su bardağı suyu kaynatıp fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp hemen soğuk suyun içine batırıp çıkartın. Havuçların kabuğunu kazıyıp ayrı bir tencerede haşlayın. Sosu için; 4 çorba kaşığı zeytinyağını, tuzu, şekeri, limon suyunu ve çok ince kıyılmış sarımsakları karıştırıp haşladığınız fasulyelerle harmanlayın. 20-25 dakika bekletin. Havuçları da bu karışımın içinde bekletin. Servis yapılacak tabağa fasulyeleri ve havuçları dizin. Kalan karışımı tekrar servis tabağına alın.

Sosu için; Cevizi küçük bir tavada 1–2 dakika kavurun. İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağını ve rendelenmiş domatesi ilave edin. Sos kıvamına gelene dek kaynatın. Sosunuz hazırdır. Bu sosu fasulyenin üzerine dökün. En üstüne de fesleğen ya da dereotu serpin. Servis yapın.

#fasulyesalatası #salata #fasulyeliyemekler #yazyemekleri #sebzeyemekleri#salata #salad #yazsalataları #yemekzevki #lezzet #zeytinyağlılar #zeytinyağlıyemekler #food #yummy #dessert

 

Tags: #fasulyesalatası #salata #fasulyeliyemekler #yazyemekleri #sebzeyemekleri #yemekzevki #lezzet #zeytinyağlılar #zeytinyağlıyemekler #food #yummy #dessertsaladSalatayaz salataları
Previous Post

Reyhanlı Soğan Dolması

Next Post

Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar

Hatice Ünal

Next Post
Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar

Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki