Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Hazırlayan: Sevil YÜCEL
4 Kişilik
Malzemeler:
Nar Reçeli İçin:
3 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı ayıklanmış nar
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 adet karanfil
Muffin İçin:
2 yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağından biraz az süt (80-90 ml kadar)
1 çay bardağından biraz az zeytinyağı (80-90 ml kadar)
2 su bardağı un (200 gram)
1 paket kabartma tozu
Süslemek İçin:
1 su bardağı soğuk süt (200 ml)
1 paket krem şanti
Nar taneleri
Hazırlanışı:
Nar reçeli için nar suyunu ve şekeri bir tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra renginin parlak olması ve köpürmemesi için tereyağını ekleyin. Güzel bir aroma vermesi için de karanfil tanelerini atın. Kıvam alıncaya kadar orta ateşte pişirin. Kıvam aldıktan sonra nar tanelerini ekleyin. 15 dakika kadar daha pişirin. Limon suyunu ilave edin. 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.
Muffin hamuru için bir kaseye yumurtaları ve şekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpın. Sütü ve zeytinyağını ekleyip çırpmaya devam edin. Başka bir kapta kabartma tozunu ve unu harmanlayıp azar azar karışıma ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru karıştırarak tüm malzemeyi birleştirin. Hazırladığınız harcı muffin kalıplarına, üstten iki parmak boşluk kalacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.
Bu sırada krem şantiyi hazırlayın. Bunun için soğuk süt ile krem şantiyi mikserle iyice çırpın. Dekoratif şekil verebileceğiniz bir uç takılı sıkma torbasına aktarıp sertleşmesi için buzdolabına kaldırın.
Soğuyan muffinlerin üstlerinden bir tatlı kaşığı veya oyacakla yuvarlaklar dilekler açın. Bu deliklerin içlerini önce nar reçeli ile doldurun. Muffinin üzerini tamamen kaplayacak şekilde de krem şanti sıkın, nar tanelerini serpin.
#narreçelidolgulumuffin #muffin #dessert #delish #food #yummy #narlıtarifler #narbereketi #yemekzevki