Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Portakallı Kurabiye

by Hatice Ünal
09 Ocak 2024
in Tatlı Tarifleri
483 10
0
Portakallı Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK

(10 Adet Kurabiye İçin)

Malzemeler:

3,5 su bardağı un

2 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 yemek kaşığı krema veya yoğurt (oda sıcaklığında)

1 kahve fincanı portakal suyu

1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1 tatlı kaşığı limon suyu

125 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)

1 kahve fincanı toz şeker (üzerine bulamak için)

Hazırlanışı:

Geniş bir yoğurma kabının içerisinde yumurtaları, oda ısısında yumuşamış margarini, pudra şekeri,  krema veya yoğurdu, portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu, kabartma tozunu ve limon suyunda eritilmiş karbonatı karıştırın. Elenmiş unu azar azar ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın, parçaları avucunuzda yuvarlayın.  Yağlı kağıt üzerine, aralarda boşluk kalacak şekilde dizin. Kurabiye hamurlarının Üzerlerine ikişer tutam toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 20-25 dakika, üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.

#portakallıkurabiye #kurabiye #çaysaati #çayvakti #beşçayı #tatlıtarifler #portakallıtarifler #food #yummy #dessert

Previous Post

Pazılı ve Tavuklu Kış Çorbası

Next Post

Pancar Suyunda Sebzeli Makarna

Hatice Ünal

Next Post
Pancar Suyunda Sebzeli Makarna

Pancar Suyunda Sebzeli Makarna

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki