Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
(4 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet ayva
4,5 çay bardağı toz şeker
2 poşet hazır kuşburnu çayı
1 adet küçük boy havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet küçük boy elma
Üzeri İçin:
Krema, ceviz içi
Hazırlanışı:
Ayvaları enine ikiye kesip çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını temizleyin. Kararmaması için limonlu su ile ovun. Hazır kuşburnu çay poşetini 2 bardak sıcak suda yarım çay bardağı şeker ilavesi ile demleyin. Ayvalardan bir tanesini rendeleyin. Rendelenmiş elmayı ve havucu da ekleyip hepsini tarçınla harmanlayın. Birkaç adet ayva çekirdeğini de ekleyip karıştırın. Bu karışımı ayvaların göbeğine paylaştırın.
Tabanı düz ve çukur bir fırın tepsisine özenle yerleştirip ayvaların yarısına gelecek gelecek şekilde demlenmiş kuşburnu çayını ilave edin. Her yarım ayvanın üzerine birer çay bardağı toz şeker dökün. 170 dereceye ayarlı fırında, ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirin. İsteğe göre krema ve ceviz içi ile süsleyip soğuk servis yapın.
#ayvatatlısı #ayva #tatlı #food #yummy #dessert