Fotoğraf: Hande GÖKSAN Yapım: İnci BAK
(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
10 adet taze barbunyanın içi (yaklaşık 1 su bardağı)
7-8 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
8-10 yaprak orta boy karalahana
2 çorba kaşığı mısır unu
1 çay bardağı haşlanmış mısır
Tuz
Hazırlanışı:
Taze barbunyanın tanelerini tencereye aktarın. Suyu ilave edip 20 dakika haşlayın. Haşladığınız pembe suyu daha sonra kullanmak üzere ayırın. Lahanaları yıkayıp süzdükten sonra çorba kaşığına sığacak şekilde, ince ince kıyın. Daha sonra 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek iyice ovun.
Soğanı rendeleyin, sarımsakları kıyın ve tereyağında sote edin. 1-2 çorba kaşığı sıcak suda inceltilmiş biber salçasını ekleyip birkaç kez karıştırın. Doğradığınız lahanaları, mısır tanelerini, haşladığınız barbunyaları ve mısır ununu ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra önceden ayırdığınız barbunya suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın, 15 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.
#karalahanaçorbası #çorba #karalahana #soup #kışçorbası #food #yummy #dessert