Yapım ve Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
(6 Kişilik)
Malzemeler:
1 kilo taze barbunya içi
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan
2 adet büyük boy pembe domates
1 kahve fincanı kuş üzümü
2 adet havuç
Tuz
Hazırlanışı:
Kuş üzümlerini sıcak suda diğer hazırlıkları tamamlayana dek bekletin. Orta boy bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatın. Barbunyaları ekleyin. 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp barbunyaları süzgece aktarın.
Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca zeytinyağın üçte biri ile birlikte soğanı ekleyin. Soğanlar yumuşayıncaya kadar kavurun. Küp doğranmış havuçları ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Rendelenmiş domatesleri de ekleyip 10 dakika daha kavurmaya devam edin.
Barbunyaları, tuzu, suda bekletip süzdüğünüz kuş üzümlerini ilave edin. Karıştırın. Üzerini üç parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Yüksek ateşte 5 dakika kaynattıktan sonra orta ateşe alın. Tencerenin kapağını kapatın. 20 dakika pişirin.
#kuşüzümlüvepembedomateslibarbunya #barbunya #food #yummy #dessert