Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Waffle Mücver

Waffle Mücver

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Prodüksiyon: İnci BAK

(6 Kişilik)

Temel Mücver Malzemesi:

5 adet büyük boy kabak

Yarım demet maydanoz (kıyılmış)

Yarım demet dereotu (kıyılmış)

Yarım demet nane (kıyılmış)

5 adet yumurta

Pul biber, kırmızı toz biber

Tuz, karabiber

1 su bardağı un

Hazırlanışı:

Tüm malzemeyi geniş bir kapta karıştırın.

 Malzemeler:

Temel mücver hamuru (tarife bakınız)

1 çay bardağı zeytinyağı

Sarımsaklı yoğurt (servis için)

Hazırlanışı:

Temel mücver hamurunu geniş bir kapta karıştırın. Waffle makinesini orta-yüksek ayarda ısıtın. 1’er çay kaşığı kadar zeytinyağı döküp waffle’ın yüzeylerini yağlayın. Makine iyice ısınınca 2’şer yemek kaşığı kadarını dökün. Kapağını kapatın. En fazla 4-5 dakikaya kadar mücveriniz pişecektir. Pişirdiğiniz mücverleri açık kalacak (çok fazla yumuşamaması gerekiyor) şekilde servis tabağına aktarın. Kalan malzemeyi de aynı şekilde pişirin. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt sosla birlikte servis yapın.

#wafflemücver #mücver #waffle #kabak #yazsebzeleri #food #yummy #dessert

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir