Fotoğraf: Hande GÖKSAN
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1,5 su bardağı kuru fasulye
6-7 adet hurma
1 adet soğan
1 adet büyük boy domates
2-3 adet çarliston biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, taze çekilmiş karabiber, pul biber
Hazırlanışı:
Kuru fasulyeyi bir gün öncesinden soğuk su ile ıslatın. Ertesi gün suyunu süzdürün. Derin bir tencerede bol su ile veya düdüklü tencerede diri kıvamda haşlayın. Suyunu süzdürün. Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Biber ve hurmaların da çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın.
Tavada sıvı yağı kızdırıp soğanı kavurun. Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin. 2-3 su bardağı sıcak su ekleyip birkaç taşım kaynatın. Haşlanmış fasulyeleri, biber ve domatesleri ilave edin, tuzunu ve baharatını ekleyip tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişmeye bırakın. Ocaktan alın. İsteğe göre servis sırasında kıyılmış maydanoz ilave edin. Sıcak servis yapın.
#hurmalıkurufasulye #kurufasulye #hurma hurmalıtarifler #ramazan #ramadan #food #yummy #dessert