Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Harnup Pekmezli Kek

by Hatice Ünal
19 Aralık 2022
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Harnup Pekmezli Kek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande Göksan

(4 Kişilik)

Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı esmer toz şeker

Yarım su bardağı zeytinyağı

Yarım su bardağı süt

2 su bardağı tam buğday unu

2 çorba kaşığı harnup (keçiboynuzu) pekmezi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı damla çikolata

1 çorba kaşığı kakao (tepeleme)

Hazırlanışı:

Yumurtaları şekerle iyice çırpın. Zeytinyağını ve sütü ekleyip birkaç dakika daha çırpın. Elenmiş unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edin. Tahta bir kaşıkla karıştırın. Harnup pekmezini ve damla çikolatayı da ekleyin. Tekrar karıştırın. Kek hamurunu orta boy kek kalıplarına paylaştırın Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alın. İsteğe göre hazır çikolata sos veya benmari usulü bitter çikolata eriterek servis yapabilirsiniz.

#harnuppekmezlikek #pekmezlikek #kek #harnup #cake #food #yummy #dessert

Previous Post

Tavuklu ve Tane Hardallı Fırın Yemeği

Next Post

Hardallı ve Portakallı Fırında Baget

Hatice Ünal

Next Post
Hardallı ve Portakallı Fırında Baget

Hardallı ve Portakallı Fırında Baget

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki