Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kereviz Beğendi

by Hatice Ünal
15 Kasım 2022
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Kereviz Beğendi
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER

(4 Kişilik)

Malzemeler:

2 adet orta boy kereviz

Yarım limonun suyu

2 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

Tuz

2 su bardağı süt

Taze çekilmiş karabiber

1 tutam muskat

1 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri

Hazırlanışı:

Kerevizlerin kabuğunu soyun, içini küp şeklinde doğrayın. Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca kerevizleri aktarın. Üzerini bir parmak geçecek kadar suyu tencereye dökün, tuzu serpin ve limon suyunu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kerevizleri orta ateşte 25 dakika haşlayın.

Ayrı bir sos tenceresini de ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca tereyağını ve unu ekleyin. Çırpma teli yardımı ile sürekli çırparak kavurun. Üzerine haşlayıp süzdüğünüz kerevizleri, tuzu, sütü ekleyin. Püre haline gelince taze çekilmiş karabiberi, rendelenmiş muskatı ve rendelenmiş eski kaşar peynirini ekleyin. Birkaç kez karıştırıp ocaktan alın. İsteğe göre et sotenin, tas kebabın veya ızgara etlerin yanında sıcak sıcak servis yapın.

#kerevizbeğendi #kereviz #kerevizlitarifler #kerevizlezzetleri #food #yummy #sebzeyemekleri #sonbaharlezzetleri

Previous Post

Badem Aromalı Cevizli Brownie 

Next Post

İstmag Magazin Grubu Yayınlarımız

Hatice Ünal

Next Post

İstmag Magazin Grubu Yayınlarımız

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki