Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Pancar Turşusu

by Hatice Ünal
17 Ekim 2022
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Pancar Turşusu
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Fotoğraf: Murat ERDOĞAN Prodüksiyon: İnci BAK

Pancar Turşusu

(1 Büyük Kavanoz İçin)

Malzemeler:

2 demet pancar (12-15 adet)

1 su bardağı sirke

1 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı tuz

1 baş sarımsak

Su

Hazırlanışı:

Pancarları yıkadıktan sonra dallarını kesin. Pancarların uçlarını da kesin. Büyük boy tencereye aktarın. Üzerini üç parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynamaya bırakın. 20 dakika boyunca haşlayın. 1 büyük baş sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra havanda 1 çay kaşığı tuz ile birlikte ezin. Pancarları 20 dakika haşladıktan sonra ocaktan alın. Soğuyunca kabuklarını elinizle kolayca soyun. Pancarları haşladığınız suyu büyük bir sürahinin içine aktarın. İçine tuzu, şekeri, havanda ezilmiş sarımsakları ilave edin. Pancarların kabuğunu soyduktan sonra istediğiniz şekilde doğrayın. İster dörde kesin, ister kalınca dilimleyin. Pancarları temiz kavanozun içine yerleştirin. Pancarların üzerine hazırladığınız sarımsaklı pancar suyunu dökün. Kavanozun tamamı hazırladığınız sıvı ile dolmadıysa temiz su ekleyebilirsiniz. En son kapağını sıkıca kapatın. Oda ısısında en az 3 gün beklettikten sonra servise hazır olacak.

#pancarturşusu #turşu #pancar #kışlezzetleri #food #yummy #dessert

Previous Post

Kağıtta Deniz Börülceli Hamsi

Next Post

Etli Yeşil Elma Dolması

Hatice Ünal

Next Post
Etli Yeşil Elma Dolması

Etli Yeşil Elma Dolması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki