Fotoğraf: Murat ERDOĞAN – Hazırlayan: Müşerref KARTALER – Prodüksiyon: İnci BAK
(4 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram temizlenmiş hamsi
5-6 dal maydanoz
5-6 dal dereotu
1 dal dağ kekiği
1 adet küçük boy kırmızı soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, taze çekilmiş karabiber
1 adet limon
Deniz Börülcesi İçin:
2 demet deniz börülcesi
1 çorba kaşığı sirke
2 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Deniz börülcesini yıkayıp süzün. Derin bir tencereye 2 litre suyu aktarın. Sirkeyi ekleyin. Su kaynayınca börülceleri ilave edin. 15 dakika haşladıktan sonra süzüp hemen buzlu suya aktarın. Birkaç dakika sonra buzlu suyun içinden alarak tekrar süzün. Deniz börülcelerini sap kısmından tutup baş ve işaret parmağınızın arasına alarak sıyırın, yani kılçıklarını temizleyin. Deniz börülcelerini kıyılmış sarımsaklar, zeytinyağı ve limon suyu ilave ederek tatlandırın.
Temizlenmiş hamsileri; iri doğranmış yeşillikler, çekirdekleri temizlenmiş küçük küçük limon dilimleri, ay şeklinde doğranmış kırmızı soğan, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberle harmanlayın. Karışımı yağlı kağıdın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın, deniz börülcesi ile birlikte servis yapın.
Aklınızda bulunsun:
Deniz börülcesi yeterince tuzlu bir ot olduğundan tuz ilave etmeye gerek yoktur.
#kağıttadenizbörülcelihamsi #kağıttahamsi #denizbörülcelihamsi #hamsi #balık #balıkzamanı #fish #food #yummy