Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Zeytinyağlı Kabak

by Hatice Ünal
01 Haziran 2022
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Zeytinyağlı Kabak
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL  – Fotoğraflar:  Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 kilo kabak

1 adet orta boy soğan

1-2 adet kırmızı kapya biberi

10-15 adet kiraz domates

5-6 diş sarımsak

Yarım demet taze soğan

1 çorba kaşığı toz şeker

Tuz, karabiber

Yarım su bardağı zeytinyağı

1 çorba kaşığı salça

1 su bardağı su

Üzeri İçin:

Kıyılmış dereotu

Hazırlanışı:

Salçayı, şekeri, zeytinyağını, tuzu ve suyu bir kasede karıştırın.  Kabakları yıkayın. Alacalı soyduktan sonra uzun uzun doğrayıp bir tencereye aktarın. Küp doğranmış kuru soğanı,  kırmızıbiberleri, kiraz domatesleri ve dörde bölünmüş sarımsakları ilave edin. Salçalı karışımı da üzerine gezdirin. Orta ateşte pişirmeye başlayın ve kaynama noktasına geldiğinde iri doğranmış taze soğanları ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Ilınınca veya soğuyunca servis tabağına aktarın. Dereotu ile süsleyip servis yapın.

#zeytinyağlıkabak #kabak #zeytinyağlılar #food #yummy #yaztarifleri

Previous Post

Akdeniz Usulü Pirinç Salatası

Next Post

Vişneli Yaprak Sarma / İstanbul Menüsü’nden

Hatice Ünal

Next Post
Vişneli Yaprak Sarma / İstanbul Menüsü’nden

Vişneli Yaprak Sarma / İstanbul Menüsü'nden

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki