Hazırlayan: Hayal DEMİRKOL – Fotoğraflar: Hande GÖKSAN
(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 kilo kabak
1 adet orta boy soğan
1-2 adet kırmızı kapya biberi
10-15 adet kiraz domates
5-6 diş sarımsak
Yarım demet taze soğan
1 çorba kaşığı toz şeker
Tuz, karabiber
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
Üzeri İçin:
Kıyılmış dereotu
Hazırlanışı:
Salçayı, şekeri, zeytinyağını, tuzu ve suyu bir kasede karıştırın. Kabakları yıkayın. Alacalı soyduktan sonra uzun uzun doğrayıp bir tencereye aktarın. Küp doğranmış kuru soğanı, kırmızıbiberleri, kiraz domatesleri ve dörde bölünmüş sarımsakları ilave edin. Salçalı karışımı da üzerine gezdirin. Orta ateşte pişirmeye başlayın ve kaynama noktasına geldiğinde iri doğranmış taze soğanları ve karabiberi ekleyin. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alın. Ilınınca veya soğuyunca servis tabağına aktarın. Dereotu ile süsleyip servis yapın.
#zeytinyağlıkabak #kabak #zeytinyağlılar #food #yummy #yaztarifleri