Tarif & Fotoğraf: Meltem Beker
4 Kişilik
Malzemeler:
60 gram kestane şekeri püresi
4 adet büyük yumurta sarısı
¼ su bardağı toz şeker
2 su bardağı pastörize krema
250 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı espresso
1 çay kaşığı vanilya özütü
Üzeri İçin:
Krem şanti
Kakao
Rende çikolata
Renkli şekerlemeler
Hazırlanışı:
Yumurta sarılarını ve toz şekeri rengi beyaz olana kadar mikserle çırpın. ¾ su bardağı pastörize kremayı kısık ateşte ılıtın. Ilınan kremanın yarısını yumurta sarılarının üzerine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin ve güzelce karıştırın. Kalan kremanın üzerine yumurta sarılarını ve krema karışımını ekleyin, orta kısık ateşte sürekli karıştırarak koyu kıvam alana kadar pişirin. Ocağı kapatın, çikolata, vanilya özütü ve espressoyu ekleyin, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın. Büyük bir cam kaseye alın, üzerini steç film ile kaplayın ve oda ısısında soğumaya bırakın. Kullanmadığınız kalan kremayı sert bir köpük olana kadar mikserle çırpın. Soğuyan çikolataya sertleşmiş pastörize kremayı katlama yöntemiyle güzelce karıştırın. Servis kaplarının dibine kestane şekeri püresi, üzerine mousse’ları paylaştırın. Üzerlerini streç film ile kaplayın. 2-3 saat buzdolabında dinlenmeye ve soğumaya bırakın. Üzerini krem şanti, çikolata parçaları, kakao ve şekerlemeler ile süsleyip servis yapın.
#çikolatalımousse #çikolata #çikolatalıtarifler #mousse #14Şubatmenüsü #sevgililergünüözel #tatlı #food #yummy #dessert