Tarif: Gülümser Karadayı – Fotoğraf: Hande Göksan
(6 Kişilik)
Malzemeler:
5 adet hazır yufka
500 gram ıspanak
1 adet soğan
100 gram ufalanmış beyaz peynir
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
Hazırlanışı:
Ispanakları yıkayıp süzün. Soğanı piyazlık doğrayın. Ispanakları, soğanı ve ufalanmış peyniri karıştırın. İç malzeme hazır. Fırın tepsisini fırça yardımıyla iyice yağlayın. Yufkalardan bir tanesini alıp tepsinin üzerine tam açın. Üzerine elinizle sıvı yağ serpin. İnce telli bir elek yardımı ile unu yağlı yufkanın üzerine eleyin. Yufkayı ikiye katlayıp yarım ay şeklini elde edin. Tekrar yağı ve unu serpin. Yufkanın düz ve geniş kısmına harcı yayıp rulo şeklinde sarın. Ortadan ikiye kesip yağlı tepsiye yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. En son hamurların her birini 4 parmak eninde dilimler halinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.
#ıspanaklırulobörek #rulobörek #ıspanaklıbörek #börek #ramazan #iftarlıktarifler #çaysaati #evdeyemekzevki #bayramkahvaltı #sahurkahvaltı