Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Kremalı Mantarlı Makarna

by Hatice Ünal
09 Kasım 2020
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Kremalı Mantarlı Makarna
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Murat Erdoğan

(4 Kişilik)

Malzemeler:

1 paket makarna (tercihen kalın kesme)

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay kaşığı tuz

1 kutu mantar

200 ml. krema

1 çay kaşığı rendelenmiş muskat

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tereyağı

1 küçük paket bebe havuç (200 gram kadar)

3-4 dal dereotu

1 küçük kase rendelenmiş parmesan peyniri

Hazırlanışı:

Kremayı sos tenceresine alın. İçine çok ince kıyılmış sarımsakları, kıyılmış dereotunu ve rendelenmiş muskatı ilave edin. Kısık ateşte ısıtın. Ayrı bir tavada mantarları zeytinyağı ile birlikte kavurun. Makarnayı ve iyice yıkayıp kabuğunu kazıdığınız havuçları 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuz ilave edilmiş kaynar suda 10-12 dakika haşlayın. Kaynama derecesine gelmiş kremanın içine önceden kavurduğunuz mantarları ilave edin. Karıştırın. Haşlanmış makarnayı ve küçük küçük doğranmış havuçları tereyağı ile birlikte karıştırın. Ardından kremalı mantarı ekleyin. Tekrar karıştırıp ısıya dayanıklı bir fırın kabına aktarın. Üzerine peyniri serpin. 200 dereceye ayarlı fırında, 5 dakika pişirin. Fırından alın, hemen servis yapın.

#kremalımantarlımakarna #kremalımakarna #mantarlımakarna #makarna #food #yummy

Tags: kremalımakarnakremalımantarlımakarnamakarnatarifimantarlımakarna
Previous Post

Hardal Tohumlu Pirinç Salatası

Next Post

Çikolatalı Puding

Hatice Ünal

Next Post
Çikolatalı Puding

Çikolatalı Puding

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki