Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tatlı Tarifleri

Batırık

by Hatice Ünal
13 Temmuz 2020
in Tatlı Tarifleri
478 15
0
Batırık
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Yapım: Nilüfer ÇANKAYA – Fotoğraf: Ümit Başer ALKAÇ

(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 çay bardağı kavrulup çekilmiş yerfıstığı

1 çay bardağı kavrulup çekilmiş susam

1 çay bardağı ince bulgur

4 adet büyük ve olgun domates

1 adet soğan

2 adet salatalık

2 yeşil biber

1 dolu kaşık biber salçası

1 limon

3 kaşık nar ekşisi

1 tatlı kaşığı kuru nane

1/2 demet maydanoz

1/2 demet nane

5-6 yaprak körpe marul

2 bardak soğuk su

Tuz

Hazırlanışı:

Bulguru bir çay bardağı soğuk su ile ıslatıp bir kenarda yarım saat dinlendirmeye bırakın. Üzerine fıstığı, susamı,  salçayı, rendelenmiş soğanı ve kuru naneyi ekleyip 5 dakika iyice yoğurun. Ardından rendelenmiş 3 adet domatesi yavaş yavaş ekleye ekleye yoğurmaya devam edin. Bitiminde sulanmış ama homojen dağılmış bir sulu köfteye dönüşmeli.  İnce kıyılmış biberleri ekleyip biraz daha yoğurduktan sonra ince doğranmış kalan bir domatesi, salatalıkları, ince kıyılmış yeşillikleri, limon suyunu, nar ekşisini ve soğuk suyunu ekleyin. Güzelce karıştırıp kıyılmış marul ve birkaç küp buz ile servis yapın.

 Not: Sadece Toroslar’da, yörüklerin yaptığı özellikle Mersin’e özgü enfes bir çorbadır.

#batırık #batırıkçorba #çorba #çorbalar #çorbatarifleri #serinletençorbalar #yazçorbaları #yöreselçorbalar #mersinçorbaları #evdeyemekzevki

Previous Post

Ananas Yatağında Frigo

Next Post

Çikolatalı Kayısı Tatlısı

Hatice Ünal

Next Post
Çikolatalı Kayısı Tatlısı

Çikolatalı Kayısı Tatlısı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki