Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home ADV

Tavada Tek Yufka Tatlısı

by Hatice Ünal
21 Nisan 2020
in ADV, Tatlı Tarifleri
468 25
0
Tavada Tek Yufka Tatlısı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

2-3 Kişilik

Malzemeler:

1 adet hazır yufka

1 adet büyük boy elma

3-4 kaşık sultaniye üzüm

Muhallebisi için:

1 su bardağı süt

1 yumurtanın sarısı

1 tatlı kaşı un

1 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Kuru üzümleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Muhallebiyi hazırlamak için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Yoğun bir kıvam aldığında tereyağını ekleyin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Arada bir kaşıkla karıştırarak soğumasını sağlayın. Elmayı incecik doğrayın. Yufkayı bütün olarak açın üzerine muhallebiyi her yerine gelecek şekilde fırça yardımıyla yayın. Üzerine elmaları ve kuru üzümleri eşit bir miktarda dağıtın. Bıçak yardımıyla 3-4 büyük parçaya ayırın ve parçaları elinizle büzerek altını hafifçe yağladığınız küçük bir fırın tepsisine (çapı 24-28 cm kadar) alın. Önceden ısınmış 200 dereceye ayarlı fırında, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Dilerseniz servis yaparken pudra şeker serpebilirsiniz.

#tavadatekyufkatatlısı #tatlı #evdetatlıkeyfi #evdeyemekzevki #food #yummy

Previous Post

Kemik suyundan gelen lezzet

Next Post

Saf Lezzet Aşkıyla Ramazan’a Özel Tarifleri Keşfedin

Hatice Ünal

Next Post
Saf Lezzet Aşkıyla Ramazan’a Özel Tarifleri Keşfedin

Saf Lezzet Aşkıyla Ramazan'a Özel Tarifleri Keşfedin

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki