Peynir Tatlısı
(4 Kişilik)
Malzemeler:
500 gram tuzsuz ve yağlı koyun peyniri
500 gram toz şeker
200 gram irmik
100 gram tereyağı
1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Rendelenmiş peyniri ve yumurtayı tencerenin içinde yoğurun. Tereyağını ekleyip ocağın altını açın. Tereyağı eriyince irmiği ekleyin. 10 dakika boyunca sürekli karıştırın. Kıvam almaya başlayınca şekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Malzeme iyice bütünleşince ve helva kıvamına gelince ocaktan alın. Yağlanmış küçük bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 15 dakika pişirin. İstediğiniz şekilde kesip servis tabağına aktarın. İnce çekilmiş Antep fıstığı içi ve Frenk üzümü ile süsleyerek ister ılık ister soğuk servis yapın.