Malzemesi:
100 gram iç badem
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet domates
2 dilim tost ekmeği
1 tatlı kaşığı salça
4-5 dal kıyılmış maydanoz
1 adet yumurta
Yarım su bardağı galeta unu
1 çorba kaşığı margarin
Yeteri kadar un
Badem Köftesi Tarifi:
Bademin kabuklarını sıcak suda beklettikten sonra soyun. Bıçakla irice kıyın. Soğanı rendeleyin. Sarımsağı dövün. Domatesi soyup küp küp doğrayın. Ekmek dilimlerinin kabuklarını bıçakla ayırıp robotta ufalayın. Soğan, sarımsak, salça, ekmek içi, domates, maydanoz, yumurta, galeta unu ve bademi karıştırın. Altı eşit parçaya ayırıp küçük köfteler yapın. Margarini tavada kızdırın. Köfteleri hafifçe una bulayın. Her iki tarafını da kızartıp servise sunun.