Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Çilekli Charlotte Pasta

Çilekli Charlotte Pasta

Çilekli Charlotte Pasta

Doğanın binbir rengi olmadan bahar, bahar olur muydu hiç? Önce çiçeğe bürünen meyve ağaçları, sonra pazar tezgahlarını süsleyen gökkuşağının her renginden meyveler olmasa neyleyim baharı. Bahar meyvelerinin en zariflerinden çilek, mis kokusu ve narin tadıyla bu ay sizler için hazırladığım tariflerin baş kahramanı. Kaçamağı bol iki görkemli tatlının yanı sıra iki de fit tarif paylaşıyorum sizlerle.

(8 Kişilik)

 

Malzemeler:

Pandispanya İçin:

2 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

200 gram tereyağı, oda sıcaklığında

4 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 çay bardağı

2 adet limonun rendelenmiş kabuğu

2 tatlı kaşığı kakule

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Bir tutam tuz

Krema İçin:

400 gram süt kreması

6 çorba kaşığı toz şeker

250 gram mascarpone ya da labne peyniri

Çilek Jölesi İçin:

250 gram çilek

3 çorba kaşığı toz şeker

Süslemek İçin:

300 gram çilek

1 paket kedidili bisküvisi

çilekli charlotte pasta

Hazırlanışı:

Un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu bir kapta karıştırın. Başka bir kapta süt ile yoğurdu çırpın.

Limon kabukları ile şekeri birlikte ovun.

Derin bir kapta tereyağını mikser ile 2-3 dakika çırpıp krema haline getirin. Şekeri de ekleyip iyice karışana kadar çırpın. En son yumurtaları ilave ederek 2-3 dakika daha çırpın.

Unlu karışımı 3 seferde, sütlü karışımı 2 seferde olmak üzere; kuru ve ıslak malzemeleri kuru malzemelerden başlayarak tereyağı ve şekere ekleyin.

Karışımı 18 cm çapındaki yuvarlak bir pasta kalıbına dökün. Önceden ısıttığınız 175 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.

250 gram çileği 3 çorba kaşığı şeker ile orta ateşte 10 dakika pişirin. Ocaktan alın ve blender ile çekerek pürüzsüz bir jöle haline getirin.

Mascarpone peyniri ve pudra şekerini birlikte çırpıp  kremayı ekleyerek katı bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.

OKU ➤  Çikolatalı Orman Meyveli Pasta

Krema karışımının 1/3’ünü soğumuş çilek jölesine ekleyin ve karıştırın.

Charlotte’u birleştirmek için, pandispanyanızın dış kısmından 1 kedidili bisküvisi eninde bir kısmı keserek küçültün.

Dikkatli bir şekilde ortadan ikiye bölün.

İlk katın üzerine çilek jöleli kremanın yarısını sürün.

18 cm çapında kelepçeli yuvarlak bir kek kalıbına yanlarına bir sıra kedidili bisküvi sığacak şekilde yerleştirin.

Kedidili bisküvileri kalıbın kenarlarında kalan boş kısımlara uzunlamasına yerleştirin.

Süsleme için kullanacağınız çileklerinizin yarısını doğrayıp krema sürdüğünüz pandispanyanın üzerine yerleştirin.

Pandispanyanın diğer yarısına kalan çilekli kremayı sürerek çileklerin üzerine kapatın.

Beyaz kremanın bir kısmını ikinci kat pandispanyaya sürdükten sonra kalan çilekleri düzgün bir şekilde üstüne yerleştirin, çileklerin üzerini de krema ile kapatın.

Kedi dili bisküvileri kalıbın dışından bir kurdele ile sıkıca bağlayın.

Buzdolabında soğuttuktan sonra kalıbınızın kelepçesini açarak pastanızı servis edin.

 

*Arzu ederseniz hazır pandispanya da kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir