Ana Sayfa » Tarifler » Kundur
Kundur

Kundur

Malzemesi:

Kundur

1 kilo Mardin kabağı

300 gram kuzu eti

1 adet küçük soğan

Yarım su bardağı haşlanmış nohut

2 çorba kaşığı tereyağı

Yarım kaşık domates salçası

Yarım kaşık biber salçası

Yarım limon suyu

Yeteri kadar tuz, pul biber

Kundur Tarifi: 

İki kaşık tereyağında küp küp doğranmış soğanı soteleyin. Salçaları ve eti ilave edip kavurmaya devam edin. Etler suyunu çekince bir miktar sıcak su ilave edin. Etler yumuşayınca iri küpler halinde doğranmış kabak ve haşlanmış nohut koyun. Tuzunu ekleyin. Kabaklar ve etler pişince ocağın altını kapatmadan önce limon suyu koyun. Bir taşım yemeği kaynatıp ateşten alın. Üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak sıcak servise sunun.

 

OKU ➤  Turp Otu veya Ebegümeci Salatası

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir