Malzemesi:
1 kilo Mardin kabağı
300 gram kuzu eti
1 adet küçük soğan
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kaşık domates salçası
Yarım kaşık biber salçası
Yarım limon suyu
Yeteri kadar tuz, pul biber
Kundur Tarifi:
İki kaşık tereyağında küp küp doğranmış soğanı soteleyin. Salçaları ve eti ilave edip kavurmaya devam edin. Etler suyunu çekince bir miktar sıcak su ilave edin. Etler yumuşayınca iri küpler halinde doğranmış kabak ve haşlanmış nohut koyun. Tuzunu ekleyin. Kabaklar ve etler pişince ocağın altını kapatmadan önce limon suyu koyun. Bir taşım yemeği kaynatıp ateşten alın. Üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak sıcak servise sunun.