Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Mıhlamalı Pide Tarifi
mıhlamalı pide

Mıhlamalı Pide Tarifi

Mıhlamalı Pide

(4 Kişilik)

Mıhlamalı Pide Tarifi İçin Malzemeler:

1 adet yumurta
Yarım kahve fincanı ılık süt
Yarım paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı un
İç Malzemesi İçin:
1 büyük kase rendelenmiş kolot peyniri

Mıhlamalı Pide Tarifi Hazırlanışı:

Hamur için; Unu, yumurtayı, mayayı, şekeri, tuzu, sütü derin bir kapta elinizle karıştırın, ele yapışan ama elastik bir hamur elde edene kadar yoğurun.  Hamuru top şeklinde toparlayın. Üzerini streç filmle kapatın ve ılık bir ortamda 45 dakika mayalandırın.  Hamur mayalanınca tekrar yoğurup mandalina büyüklüğünde toplar koparın.  Topları yuvarlak açın, kenarlarını da içe doğru kıvırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.  Bu şekilde 15 dakika daha mayalandırın. Mayalandıktan sonra kenarlarından 1’er cm boşluk kalacak şekilde ortalarına peyniri yayın, 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN
Prodüksiyon: İnci BAK

OKU ➤  Patates Püreli Kuzu Tandır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir