Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Reçel Tarifleri

Havuç Reçeli

by Yemek Zevki Editör
30 Kasım 2016
in Reçel Tarifleri, Tarifler
478 15
0
havuç reçeli
742
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Havuç Reçeli Tarifi

(4 – 6 Kişilik)

Havuç Reçeli Malzemeler

1 kilo havuç
4 bardak toz şeker
5 bardak su
2 adet portakal
1 adet limon
1 çubuk tarçın
2 küçük gül kurusu
1 çay bardağı çiğ badem
1 çay bardağı tuzsuz antepfıstığı

Saklama Önerileri:
Teldolapta 6 ay
Pastorize ederseniz teldolapta 1 yıl
Açıldıktan sonra buzdolabında

 

havuç reçeli

 

Havuç Reçeli Hazırlanışı

Havuçları soyun, yıkayın ve rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Portakal ve limonu sıkın. Kalan kabukları bir tencereye alın, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika haşlayın ve süzün. Limon ve portakal kabuklarının acılığını almak için bu işlemi tekrarlayın. Süzdüğünüz kabuklara soğuması için biraz zaman verin. Soğuduktan sonra kabuğun içinde kalan beyaz kısımlarını bir kaşık yardımıyla temizleyin ve mümkün olduğu kadar ince şeritler halinde dilimleyin. Bademleri ve fıstıkları, kolaylıkla soyabilmek için, 10 dakika kadar ılık suda bekletin ve kabuklarını soyun. Yapışmaz yüzeyli bir tavada ve kısık ateşte sürekli çevirerek 5 dakika kavurun. Bu hazırlıkları tamamladıktan sonra, artık reçeli yapacağınız tencereye rendelediğiniz havuçları, doğradığınız limon ve portakal kabuklarını, limon suyunu, portakal suyunu, şekeri ve suyu ilave edin. Yaklaşık 30 dakika kısık ateşte pişirin. Pişmekte olan karışıma gül kurularını ve tarçını ekleyip yaklaşık 30 dakika daha kaynatın.
Kavurmuş olduğunuz badem ve tuzsuz Antepfıstığını ekleyip ocaktan alın. Tarçını ve gülleri reçelin içinden çıkarın.
Ilıyınca, önceden sterilize ettiğiniz kavanoza aktarın.

Tags: havuç reçeliHavuç Reçeli hazırlanışıHavuç Reçeli malzemelerHavuç Reçeli tarifiReçel Tarifi
Previous Post

Piyaz Video

Next Post

Kuru Domatesli Ekmek

Yemek Zevki Editör

Next Post
kuru domatesli ekmek

Kuru Domatesli Ekmek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki